TIORC

 • Nul op de meter in Vrieheide, Heerlen

  Onlangs heeft TIORC het goede nieuws ontvangen dat de huidige huurster van de duurzaam gerenoveerde woning in Vrieheide aangenaam verrast was doordat ze € 624.23 terugkreeg van de energieleverancier.

  Dit wil zeggen dat haar opbrengsten hoger zijn dan haar verbruik en TIORC hiermee het doel bereikt heeft: Het streven naar een nul energie op de meter woning.

  Dé warme zomer van 2018

  Iedereen herinnert zich nog wel de afgelopen zomer! Mede daardoor was 2018 ook een uitzonderlijk goed Solar jaar (937.51 kWh/kWp). Voor de ‘Die hards’ hebben wij ook een grafiek toegevoegd vanuit onze monitoringsysteem en een vergelijk met de zonuren van 2016 en 2017.

  Goed voor de portemonnee

  Besparen op energie is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Onze huurder heeft niet alleen profijt gehad van de zonnige zomer, maar uit deze grafiek blijkt dat het gedrag van de bewoner een belangrijke invloed heeft op het gebruik van energie in de woning!

  Daarom vinden wij het als TIORC belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het bewust worden van je stroomverbruik.

  Hierbij ontvangt u 3 eenvoudige maar effectieve tips.

  1. CV-ketel correct afstellen. Een slecht afgestelde cv-ketel kan leiden tot energieverspilling.
  2. Zet de verwarming laag als je niet thuis bent of ’s nachts.
  3. Houd deuren dicht naar ruimtes die u niet verwarmt. Doordat er minder warmte weglekt kunt u veel energie besparen.

  Uiteraard zijn dit maar kleine ingrepen. Om nog meer energie te besparen, is het aan te raden om de woning te isoleren en eventueel een warmtepomp met zonnepanelen te installeren. Dan maakt u grote stappen.

  Wilt u meer info verkrijgen over hoe u uw woning duurzaam kunt renoveren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: info@tiorc.nl/myblog

       

          

   

   

   

   

 • Maak kennis met Melissa Jansen, onze nieuwe accountmanager

  Mijn naam is Melissa Janssen, een internationale Limburger. Mijn roots liggen namelijk in Nederland, maar ik ben opgegroeid in België.

  Sinds eind vorig jaar ben ik benoemd tot accountmanager van TIORC. Mijn functie is tweeledig: enerzijds ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie tussen de verschillende TIORC-partners en anderzijds ben ik het aanspreekpunt voor vastgoedeigenaren c.q. woningbezitters.

  Ook denk ik graag, samen met de partners, actief mee over hoe we bestaande woningen (innovatief) kunnen verduurzamen en hoe we energiezuinig kunnen renoveren. Deze interesse is ontstaan tijdens mijn studie als industrieel ingenieur bouwkunde. Na deze studie heb ik nog twee aanvullende studies gevolgd op het vlak van innoverend ondernemen en vastgoed.  Na afronding hiervan was ik klaar om aan de slag te gaan!

  Er is reeds een enorme hoeveelheid kennis aanwezig binnen de partners van TIORC op vlak van verduurzaming. Alle partners zijn ook enorm gemotiveerd en staan te popelen om TIORC actief op de kaart te zetten.

  Ik ben ervan overtuigd dat TIORC, door de aanwezigheid van deze zeer brede kennis een enorme meerwaarde creëert voor u als vastgoedeigenaar. Wij kunnen u bijstaan op zowel technisch, financieel, juridisch en sociaal vlak, en dat via slechts één enkel aanspreekpunt. Hoe efficiënt en plezierig  is dit!

  Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?
  Ik kom graag met u in contact. Een mailtje naar info@tiorc.nl/myblog is voldoende.

  Tot ziens!
  Melissa Jansen, accountmanager TIORC

   

   

 • VACATURE. Innovatieve coöperatie van MKB-bedrijven zoekt accountmanager

  Kunnen wij ons uniek renovatieconcept toevertrouwen aan jou?

  De coöperatie TIORC bestaat uit een 7-tal gedreven MKB-bedrijven die een verduurzamingsconcept hebben ontwikkeld voor bestaande woningbouw. Een toegepast concept! De coöperatie heeft namelijk zelf een woning aangekocht en ingericht als modelwoning. ‘Zien is snappen en toepassen’.

  Ben jij een zelfstandig adviseur en zoek je een uitdagend project?

  Wij zoeken een ondernemend persoon die het concept TIORC actief op de markt brengt en hierin adviseert richting vastgoedeigenaren.

  Wat vragen wij van jou?

  Deze functie vraagt om strategische, communicatieve, commerciële en adviserende kwaliteiten, aangevuld met de nodige onderhandelingsvaardigheden.

  Nieuwsgierig?

  Ben jij nieuwsgierig en bereid je in het onderwerp ‘duurzaam renoveren van bestaand vastgoed’, de regelgeving en de ontwikkelingen te verdiepen en de mogelijkheden te verkennen?

  Ben jij van nature een aangename gesprekspartner met een empatisch vermogen, betrouwbaar en doortastend?
  Laat het ons weten!

  Opleiding en ervaring

  HBO werk- en denkniveau en enkele jaren relevante ervaring.
  Mogelijke vooropleiding;
  * bedrijfskunde
  * commerciële economie of
  * marketing en communicatie

   Tijdsinvestering

  Wij zoeken een enthousiaste accountmanager voor 2 á 3 dagen per week.

  Meer informatie bij

  Wim Heuts, voorzitter TIORC. Bereikbaar via email: wheuts@satijnplus.nl

   

  tiorc.nl/myblog

 • Dagblad de Limburger ‘Gasmeter kan de deur uit’.

  Mooi artikel over de modelwoning Vrieheide in Heerlen. Een gesprek met architect Harold Janssen van TIORC en de bestuursleden Karin Kalfics en Anita Defauwes van Buurtcoperatie Vrieheide.

 • Bedrijvenketen verduurzaamt woningen integraal (artikel in CoBouw)

  Heerlen – Acht bedrijven maken zich sterk voor een integrale verduurzaming van bestaande woningen in Limburg. Het Centre of Expertise NEBER | Zuyd Hogeschool voor onderzoek en innovatie helpt mee.

  Lees hier het hele artikel.

  20130418_energienotaloos

  Of download het artikel hier: Bedrijvenketen verduurzaamt woningen integraal

 • Cooperatie TIORC opgericht

  Op 25 juni 2015 hebben wij onze samenwerking formeel bekrachtigd!

  De coöperatie TIORC is opgericht. Nu kunnen wij als eenheid naar buiten treden. Gezamenlijk willen wij een bijdrage leveren aan de verduurzaming en verbetering van de bestaande woningvoorraad. De betrokken bedrijven maken hierbij gebruik van de kennis van NEBER, onderdeel van Zuyd Hogeschool. Door gebruik van deze kennis zijn de bedrijven in staat te innoveren en de uitwerking leidt tot economische groei in Limburg. Wim Heuts (SATIJNplus architecten) is voorzitter van de coöperatie, Jos Ubaghs (Sjef Ubaghs installatietechniek) secretaris en Ton Jacobs (SCX Solar) is penningmeester.

  (Foto: van links naar rechts: Rene van de Mortel, Jos Ubaghs, Wil Paulus, Ruud van de Voort, Elianne Demollin, Wendy Broers, Wim Heuts en Peter Meijers)

 • Excursie TIORC

  Op 28 mei 2015 hebben de partners van TIORC, gemeente Landgraaf en een aantal studenten van Zuyd en de PHL (Hasselt) een bezoek gebracht aan een aantal pilot projecten van de Energiesprong. Het eerst bezoek was aan een gerenoveerde woning in Lelystad “ Hoek van ’t IJ” in Lelystad. De woning was gebouwd in 1962. De volledige voor- en achtergevel zijn vervangen door een prefab houtskeletbouw systeem met raamkozijnen met driedubbel glas. De woningscheidende binnenwanden zijn voorzien van voorzetwanden met isolatie en wandverwarming. Naast het aangename binnenklimaat biedt dit systeem ook een beter geluidsisolatie. Op het geïsoleerde dak zijn zonne-panelen geplaatst. De ruimteverwarming en warm tapwater wordt verzorgd door een lucht-water warmtepomp met buiten-unit. Het huis is voorzien van decentrale gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning die wordt aangestuurd door CO2 sensors.

  IMG_3652

  Lelystad

  IMG_3670

  Wageningen

  Na het bezoek aan de woning is het bedrijf THERMO PLUS bezocht op ’ t Harde, een dochteronderneming van een van de partners (Nathan). Dit bedrijf heft de prefab elementen met wandverwarming geproduceerd die zijn toegepast in de woningen. De tweede woning die is bezocht betreft een koopwoning in “Stroomversnelling koop” in Wageningen. De woning is rond 1975 gebouwd en nu gerenoveerd naar “nul op de meter”. De voor-en achtergevel zijn aan de buitenzijde intact gebleven. In de spouw is isolatie aangebracht. De kozijnen zijn voorzien van driedubbel glas, en het dak is geisoleerd. Ook hier zijn de woning scheidende wanden voorzien van voorzet wanden met isolatie en wandverwarming. In het dak is een prefab installatie module geplaats met daarin de warmtepomp, omvormer voor de PV panelen en de ventilatie voorziening met warmteterugwinning. Op het dak zijn PV panelen geplaatst voor de elektriciteitsproductie.