Artikel

 • Studenten hogeschool Utrecht op bezoek in Zuid-Limburg

  Onlangs stond bij Habenu-van de Kreeke in Zuid-Limburg, koffie met ( uiteraard) vlaai klaar voor het bezoek van 20 studenten van de opleiding Bachelor Built Environment 3de jaars van de hogeschool Utrecht.

  Duurzame renovatie. Denk breed.


  De studenten volgen momenteel een specialisatiecursus ‘Duurzame Renovatie en Transformatie’. Dit topic leeft natuurlijk ook binnen het bedrijf Habenu-van de Kreeke, de energietransitie is namelijk een grote opgave voor ons allen. Tijdens de introductie van algemeen directeur Bas van de Kreeke, vertelde hij de luisteraars dat we duurzaamheid in de brede zin van het woord moeten bekijken; van circulair bouwen, waarbij bijvoorbeeld bestaande deuren hergebruikt worden als gevelscherm, tot het ontwerpen van een duurzame sanitaire ruimte.

  TIORCTotaal Integraal Optimaal Renovatie Concept

  Habenu- Van de Kreeke maakt ook onderdeel uit van TIORC. De coöperatie TIORC staat voor Totaal Integraal Optimaal Renovatie Concept en bestaat uit een samenwerking van een 6-tal bedrijven die een gezamenlijke en integrale aanpak hanteren voor de upgrade van de bestaande woningvoorraad. Die bedrijven zijn: SATIJNplus Architecten, SCX-solar, IBC-solar, Sjef Ubaghs Installatietechnieken, EPM en Habenu-van de Kreeke.

  Modelwoning Heerlen

  Melissa Jansen, Accountmanager van TIORC en Harold Janssen, directeur restauratie renovatie & transformatie van SATIJNplus Architecten, gaven een uiteenzetting over wat TIORC precies inhoudt. Natuurlijk werd ingezoomd op het ontwerpproces van de gerenoveerde modelwoning die TIORC in de wijk Vrieheide in Heerlen heeft gerenoveerd. Deze modelwoning geeft weer welke methoden en technieken er gebruikt kunnen worden bij het renoveren van een woning tot een gasloze-nul-op-de-meter woning.

  In gesprek met de huurder

  De studenten waren dan ook zeer geboeid door het feit dat de woning ook effectief bewoont wordt. Dit bleek tijdens de rondleiding aan de woning in Vrieheide, begeleid door Jos Ubaghs, directeur van Sjef Ubaghs Installatietechnieken. Jos vertelde enthousiast de technieken die toegepast zijn, zoals wandverwarming, zonnepanelen en het opslagsysteem. Ook hadden de studenten de mogelijkheid om de huurder te vragen over haar beleving van de modelwoning.
  Aan de reacties te horen was het een geslaagde middag.
  Voor meer informatie kun je terecht bij Melissa Janssen, accountmanager TIORC

  Email; melissa.jansen@tiorc.nl/myblog

 • Nul op de meter in Vrieheide, Heerlen

  Onlangs heeft TIORC het goede nieuws ontvangen dat de huidige huurster van de duurzaam gerenoveerde woning in Vrieheide aangenaam verrast was doordat ze € 624.23 terugkreeg van de energieleverancier.

  Dit wil zeggen dat haar opbrengsten hoger zijn dan haar verbruik en TIORC hiermee het doel bereikt heeft: Het streven naar een nul energie op de meter woning.

  Dé warme zomer van 2018

  Iedereen herinnert zich nog wel de afgelopen zomer! Mede daardoor was 2018 ook een uitzonderlijk goed Solar jaar (937.51 kWh/kWp). Voor de ‘Die hards’ hebben wij ook een grafiek toegevoegd vanuit onze monitoringsysteem en een vergelijk met de zonuren van 2016 en 2017.

  Goed voor de portemonnee

  Besparen op energie is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Onze huurder heeft niet alleen profijt gehad van de zonnige zomer, maar uit deze grafiek blijkt dat het gedrag van de bewoner een belangrijke invloed heeft op het gebruik van energie in de woning!

  Daarom vinden wij het als TIORC belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het bewust worden van je stroomverbruik.

  Hierbij ontvangt u 3 eenvoudige maar effectieve tips.

  1. CV-ketel correct afstellen. Een slecht afgestelde cv-ketel kan leiden tot energieverspilling.
  2. Zet de verwarming laag als je niet thuis bent of ’s nachts.
  3. Houd deuren dicht naar ruimtes die u niet verwarmt. Doordat er minder warmte weglekt kunt u veel energie besparen.

  Uiteraard zijn dit maar kleine ingrepen. Om nog meer energie te besparen, is het aan te raden om de woning te isoleren en eventueel een warmtepomp met zonnepanelen te installeren. Dan maakt u grote stappen.

  Wilt u meer info verkrijgen over hoe u uw woning duurzaam kunt renoveren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: info@tiorc.nl/myblog

       

          

   

   

   

   

 • Dagblad de Limburger ‘Gasmeter kan de deur uit’.

  Mooi artikel over de modelwoning Vrieheide in Heerlen. Een gesprek met architect Harold Janssen van TIORC en de bestuursleden Karin Kalfics en Anita Defauwes van Buurtcoperatie Vrieheide.

 • Het is net alsof we een bedrijf zijn

  Artikel overTIORC in Gawalo_vakblad voor installateurs

  Samenwerking tussen de installateurs, aannemers en architecten vanaf de start van een renovatieproject is noodzakelijk voor een succesvol project.

   

 • Bedrijvenketen verduurzaamt woningen integraal (artikel in CoBouw)

  Heerlen – Acht bedrijven maken zich sterk voor een integrale verduurzaming van bestaande woningen in Limburg. Het Centre of Expertise NEBER | Zuyd Hogeschool voor onderzoek en innovatie helpt mee.

  Lees hier het hele artikel.

  20130418_energienotaloos

  Of download het artikel hier: Bedrijvenketen verduurzaamt woningen integraal