Nul op de meter in Vrieheide, Heerlen

Onlangs heeft TIORC het goede nieuws ontvangen dat de huidige huurster van de duurzaam gerenoveerde woning in Vrieheide aangenaam verrast was doordat ze € 624.23 terugkreeg van de energieleverancier.

Dit wil zeggen dat haar opbrengsten hoger zijn dan haar verbruik en TIORC hiermee het doel bereikt heeft: Het streven naar een nul energie op de meter woning.

Dé warme zomer van 2018

Iedereen herinnert zich nog wel de afgelopen zomer! Mede daardoor was 2018 ook een uitzonderlijk goed Solar jaar (937.51 kWh/kWp). Voor de ‘Die hards’ hebben wij ook een grafiek toegevoegd vanuit onze monitoringsysteem en een vergelijk met de zonuren van 2016 en 2017.

Goed voor de portemonnee

Besparen op energie is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Onze huurder heeft niet alleen profijt gehad van de zonnige zomer, maar uit deze grafiek blijkt dat het gedrag van de bewoner een belangrijke invloed heeft op het gebruik van energie in de woning!

Daarom vinden wij het als TIORC belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het bewust worden van je stroomverbruik.

Hierbij ontvangt u 3 eenvoudige maar effectieve tips.

  1. CV-ketel correct afstellen. Een slecht afgestelde cv-ketel kan leiden tot energieverspilling.
  2. Zet de verwarming laag als je niet thuis bent of ’s nachts.
  3. Houd deuren dicht naar ruimtes die u niet verwarmt. Doordat er minder warmte weglekt kunt u veel energie besparen.

Uiteraard zijn dit maar kleine ingrepen. Om nog meer energie te besparen, is het aan te raden om de woning te isoleren en eventueel een warmtepomp met zonnepanelen te installeren. Dan maakt u grote stappen.

Wilt u meer info verkrijgen over hoe u uw woning duurzaam kunt renoveren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: info@tiorc.nl/myblog