Studenten hogeschool Utrecht op bezoek in Zuid-Limburg

Onlangs stond bij Habenu-van de Kreeke in Zuid-Limburg, koffie met ( uiteraard) vlaai klaar voor het bezoek van 20 studenten van de opleiding Bachelor Built Environment 3de jaars van de hogeschool Utrecht.

Duurzame renovatie. Denk breed.


De studenten volgen momenteel een specialisatiecursus ‘Duurzame Renovatie en Transformatie’. Dit topic leeft natuurlijk ook binnen het bedrijf Habenu-van de Kreeke, de energietransitie is namelijk een grote opgave voor ons allen. Tijdens de introductie van algemeen directeur Bas van de Kreeke, vertelde hij de luisteraars dat we duurzaamheid in de brede zin van het woord moeten bekijken; van circulair bouwen, waarbij bijvoorbeeld bestaande deuren hergebruikt worden als gevelscherm, tot het ontwerpen van een duurzame sanitaire ruimte.

TIORCTotaal Integraal Optimaal Renovatie Concept

Habenu- Van de Kreeke maakt ook onderdeel uit van TIORC. De coöperatie TIORC staat voor Totaal Integraal Optimaal Renovatie Concept en bestaat uit een samenwerking van een 6-tal bedrijven die een gezamenlijke en integrale aanpak hanteren voor de upgrade van de bestaande woningvoorraad. Die bedrijven zijn: SATIJNplus Architecten, SCX-solar, IBC-solar, Sjef Ubaghs Installatietechnieken, EPM en Habenu-van de Kreeke.

Modelwoning Heerlen

Melissa Jansen, Accountmanager van TIORC en Harold Janssen, directeur restauratie renovatie & transformatie van SATIJNplus Architecten, gaven een uiteenzetting over wat TIORC precies inhoudt. Natuurlijk werd ingezoomd op het ontwerpproces van de gerenoveerde modelwoning die TIORC in de wijk Vrieheide in Heerlen heeft gerenoveerd. Deze modelwoning geeft weer welke methoden en technieken er gebruikt kunnen worden bij het renoveren van een woning tot een gasloze-nul-op-de-meter woning.

In gesprek met de huurder

De studenten waren dan ook zeer geboeid door het feit dat de woning ook effectief bewoont wordt. Dit bleek tijdens de rondleiding aan de woning in Vrieheide, begeleid door Jos Ubaghs, directeur van Sjef Ubaghs Installatietechnieken. Jos vertelde enthousiast de technieken die toegepast zijn, zoals wandverwarming, zonnepanelen en het opslagsysteem. Ook hadden de studenten de mogelijkheid om de huurder te vragen over haar beleving van de modelwoning.
Aan de reacties te horen was het een geslaagde middag.
Voor meer informatie kun je terecht bij Melissa Janssen, accountmanager TIORC

Email; melissa.jansen@tiorc.nl/myblog